Voetreflexologie

Sole To Soul

...van de voetzool... naar de ziel...


Voetreflexologie, Reiki,

Access Consciousness Bars™,

Energetisch heling.


Voetreflexologie.


Werking


"Reflexologie is de leer, de kennis en de bewerking van reflexpunten en -zones, die corresponderen met en een weerspiegeling zijn van alle weefsels van het lichaam. Reflexologie is een unieke methode om homeostase van de mens in al zijn aspecten te bevorderen."Wat mag u verwachten en wat niet?


Bij een voetreflexbehandeling zal u zich in de eerste plaats heerlijk ontspannen. Dit is op zich al de moeite waard. Daarnaast wordt uw lichaam meer in balans gebracht. De organen van de behandelde zones hebben na de behandeling een betere doorbloeding. Voetreflexologie werkt met het lichaam mee. Uw lichaam is in staat om zelf het hoofd te bieden aan allerlei problemen zoals spanning, emoties, schadelijke invloeden van de omgeving en ziekte. Dit is uw natuurlijke weerstand. Wanneer deze eigen kracht te veel of te lang onder druk staat (door stress, levenswijze, overbelasting of een van nature zwakker gestel), kunnen onevenwichten ontstaan waardoor ziekte en andere klachten de overhand krijgen. Gebieden die verzwakt waren, worden door de behandeling versterkt en door voetreflexmassage kan plaatselijk pijn worden verminderd.


Voetreflexologie is geen wondermiddel en kan geen arts vervangen. Een arts kan een diagnose stellen en medicatie voorschrijven. Een voetreflexologist doet dit niet. Hij/zij gaat na waar de natuurlijke weerstand verstoord is en tracht dit te herstellen of te verbeteren. Hierdoor is voetreflexologie een goede manier om preventief en complementair aan uw welzijn te werken.


De zachte voetzonemassage zorgt d.m.v. cirkelvormige bewegingen op een natuurlijke en aangename manier voor meer ontspanning, balans en gezondheid in het hele lichaam. Via reflexpunten op de voeten worden alle organen, spiergroepen en lichaamsstelsels gestimuleerd en geharmoniseerd.


Als ik tijdens de behandeling een 'verstoring' ervaar, zal hierop verder gewerkt worden door middel van Reiki of Energetische heling, naargelang wat zich aandient.

Elk individu is anders, heeft andere levenservaringen, dus is het vanzelfsprekend dat dit ook voor ierder een andere benadering zal vragen.


Lichamelijke effecten van voetreflexologie:


-stimuleert de bloedsomloop.

-stimuleert de spijsvertering.

-stimuleert het afweersysteem (lymfesysteem).

-stimuleert neurologische ontwikkeling.

-goed voor de spierontwikkeling.

-bestrijdt kwaaltjes zoals slaapproblemen,

darmklachten, verkhoudheden,...

Emotionele effecten van voetreflexologie:


-hormoon serotonine stijgt waardoor je stemming verbetert, zelfvertrouwen stijgt, eetlust verbetert, slaap wordt beter, verwerking van pijnprikkels verbetert. Dit laatste is een interessante factor voor mensen met chronische pijnen.

-het hormoon oxytocine stijgt, dit hormoon stimuleert gevoelens van vriendschap, liefde en verbondenheid.

-cortisol of stresshormoon daalt!


Kom heerlijk tot rust bij een ontspanningsmassage waarbij via heel de voet het lichaam  voorzien wordt van nieuwe energie.